Бисквити

Сайтът на "Екстрийм.БГ" ООД – www.xtreme.bg използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Какво представляват „бисквитките“?

Бисквитките са информация, която се съхранява от браузъра ви. Така при всяко следващо ваше посещение в уеб сайта ни, уеб браузърът изпраща бисквитките обратно до нас, за да персонализираме работата ви с уеб сайта така, че да отговаря по-добре на интересите и предпочитанията ви. Те помагат на сайта да запомни информация за посещенията ви, предпочитания от вас език, настройки, запазени стоки в кошницата и др. Това може да улесни следващото ви посещение и да направи сайта по-полезен за вас. „Бисквитките“ играят важна роля и без тях работата в мрежата ще е много по-неефективна.

Нашите правила за „бисквитките“:

Използваме бисквитки в уеб сайта за разнообразни цели, за да ви предоставим услугите си и да подобрим работата ви със сайта. Например да подберем рекламите, които виждате, да преброим колко посетители имаме на дадена страница, да ви помогнем да се регистрирате за услугите ни, за отчитане на статистически данни за употребата на уебсайта, за да не се налага постоянно да влизате в услугите ни, да анализираме грешките на сайта ни, за запаметяване на отговорите на въпроси, зададени от уеб сайта ни и др.

Регулиране на настройките за „бисквитките“:

Повечето браузъри ви дават възможност да блокирате получаването на бисквитки, да изтривате такива от твърдия диск на компютъра, или да получите предупреждение, преди да бъдат запазени.

Какво става, ако забраните „бисквитките“?

Ако блокирате или изтриете бисквитките, може да не успеем да възстановим зададените от Вас преди това предпочитания или настройки за персонализация и да срещнем трудности с персонализирането на съдържанието според предпочитанията ви. Възможно е някой части и функции на сайта да не работат коректно.

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Сайтът www.xtreme.bg представлява онлайн магазин, предоставящ възможност за онлайн пазаруване на продукти от различни категории. Сайтът предлага и консултации чрез обаждане до търговски отдел. Тези услуги са свързани с обработката на различен вид лични данни на потребителя – физическо лице, използвани за различни цели, които са уредени в настоящата политика.

Дефиниции:

1. Под лични данни в настоящата политика се има предвид смисъла на този термин, дефиниран в чл. 4, т. 1 от Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Регламентът) и означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

2. Термините физическо лице, поръчващ, потребител, титуляр на лични данни, субект на лични данни и клиент, използвани в настоящата политика са използвани в смисъл на физическо лице, което е субект на лични данни по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Регламентът)

3. Администратор на личните данни, обработвани във връзка с поръчки и доставки чрез Сайта, e "Екстрийм.БГ" ООД, ЕИК: 203294915, със седалище и адрес на управление в гр. София, Манастирски ливади, ул.Пирин 58, маг. 8.

Длъжностното лице за защита на данни отговаря на всички въпроси на потребители относно обработката и защитата на личните им данни. Всеки потребител на Сайта може да се свърже с него чрез имейл на адрес: nfo@xtreme.bg.

Субекти на данни, чиито данни могат да бъдат обработвани са само физически лица – потребители или представители на юридически лица за целите на поръчка и покупка на продукти от Сайта.


Защита на личните данни.

С цел защита от неправомерен достъп и разпространение на личните данни на клиенти и контрагенти "Екстрийм.БГ" ООД съхранява тези данни на специализирани сървъри с ограничен физически достъп, като допълнително се използват различни методи за криптиране на данните и ограничаване на дистанционния достъп до базата данни с тях. Дружеството прилага всички подходящи технически и организационни мерки за гарантиране сигурността на личните данни, включително поемане на изрично задължение от служителите за конфиденциалност.


1. Видовете лични данни, които "Екстрийм.БГ" ООД обработва

На договорно и преддоговорно основание за целите на обработване на заявка и доставка съгласно Закона за защита на потребителите и Общите условия на Сайта:

1.1. Данни за профила:

- Име и фамилия;

- Адрес за доставка;

- Телефон за връзка;

- Имейл адрес;

- IP адрес;

1.2. Данни за плащане (според избрания от клиента метод за плащане)

- Данни за банкова сметка – титуляр, номер на банкова сметка и обслужваща банка;

- Pay Pal акаунт – Имейл адрес; имена, ако такива са въведени в профила;

- Данни за кредитна/дебитна карта – титуляр, номер карта, CVC код;

На законово основание, когато за осъществяване на плащането се изисква издаването на счетоводен документ:

1.3. Данни за фактуриране:

- три имена на поръчващия, когато е физическо лице или на негов представител, когато поръчващият е юридическо лице, МОЛ, лице за контакт;

- идентификационен номер (ЕГН, ЛНЧ), съгласно изискванията на данъчното законодателство за съставянето на счетоводни документи; На основание легитимен интерес, за да предоставим на клиента необходимото му съдействие при избора на продукти от Сайта или допълнителна информация за направени поръчки:

1.4. Данни във връзка с ползването на финансиране на покупката (лизинг / потребителски кредит)

- Във връзка със сключването на договори за продажба на изплащане и/или на лизинг "Екстрийм.БГ" ООД събира от клиентите си следните типове лични данни: три имена, ЕГН, телефон, e-mail и адрес за доставка, IP адрес, които предава на лизинговата компания или банкова институция.

1.5. Данни за потребителя:

- Телефонен номер за връзка;

- Имейл за връзка;

- Телефонен номер за обаждания от/до Търговски отдел;

По изключение, на основание изразено от страна на клиента изрично съгласие, за да му предоставим необходимото му техническо съдействие при затруднения с ползването на Услугите на Сайта:

1.6. Данни за профила в Сайта

- Потребителско име;

- Парола;

- Всички данни, съдържащи се в Профила;

- Телефонен номер;

- Имейл адрес;

1.7. Данни от профила в Google+ (доколкото са посочени в регистрацията на Потребителя):

- Имейл адрес;

- Потребителско име;

- Адрес за доставка;

- Мобилен телефон;

1.8. Данни от профила във Facebook (доколкото са посочени в регистрацията на Потребителя):

- Имейл адрес;

- Потребителско име;

- Адрес за доставка;

- Мобилен телефон;

Екстрийм.БГ ООД обработва данни за бизнес анализ на продажбите изведен от деперсонифицирани, анонимни данни (на базата легитимен интерес):

1.9. Анонимизирани данни

1. Статистическа информация за общия брой посещения на сайта, изпълнени доставки, приети запитвания за съдействие и оплаквания, събирани и анализирани с цел подобряване на предоставяните от Екстрийм.БГ ООД услуги и продукти;

2. Бисквитки и пиксел тагове

3. Екстрийм.БГ ООД събира информация, която може да включва лични данни, от браузъра (Internet explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome и др.) на посетителите на Сайта. За събирането на тази информация се използват различни методи, включително бисквитки и пиксел тагове, която информация може да включва IP адрес, уникален идентификатор на бисквитка, информация на бисквитка и информация относно това дали браузърът ви позволява използването на определени възможности и добавки, уникален идентификатор на устройството (HWID) вид, държава, вид на браузъра и езикови настройки, операционна система и системни настройки, държава и часова зона, предишни посещавани уеб страници, информация относно взаимодействието на потребителя със Сайта като покупки и предпочитания, начин и скорост на клик (избор), час на влизане и референтни адреси.

Тези бисквитки са необходими за функционирането на сайта и представянето на исканата от потребителя информация в коректен вид, поради което те са винаги включени. Те включват бисквитки, които позволяват потребителят да бъде запомнен в рамките на една сесия, или ако потребителят желае за всички бъдещи сесии. Те помагат за осъществяване на процеса на пазаруване и подпомагат администраторите на сайта при отстраняване на технически проблеми.

Бисквитките също така позволяват на "Екстрийм.БГ" ООД да анализира поведението на потребителите в сайта с цел подобряване функционалностите и скоростта му. Те се използват и с цел показване на всеки потребител на най-подходящите за него реклами от трети лица. Всеки потребител може да промени настройките си за бисквитки по всяко време, като използва настройките за бисквитки на своя браузър.


2. Цели на обработката на лични данни:

2.1. Данни за Профила за целите на:

1. Обработка на заявки и приемане на поръчки;

2. Изпълнение на договор сключен от разстояние;

3. Доставка чрез куриер или пощенски служби до посочения в поръчката или допълнително заявен от поръчващия чрез Търговския отдел или форма за поръчка адрес за доставка;

4. Фактуриране и плащане;

5. Осъществяване на контакт с поръчващия относно направена поръчка и последваща доставка;

6. Изпращане на известия за статуса на доставка и възникнали проблеми с доставка;

7. Предоставяне на информация чрез имейл или SMS за нови продукти и/или услуги и съвместни промоции с партньори на "Екстрийм.БГ" ООД при изрично изразено съгласие от страна на потребителя;

8. Изпращане на съобщения за целите на директния маркетинг и реклама при изрично изразено съгласие от страна на потребителя;

9. Предоставяне на гаранционно сервизно обслужване;

10. Удостоверяване на необходимата съгласно закона минимална навършена възраст на поръчващия за осъществяването на покупка;

11. Обслужване на процеса на поръчка и неговото възстановяване в случай на техническо прекъсване, както и за целите на гарантиране сигурността на Сайта и предоставяните чрез него услуги;

12. Предоставяне на информация по проверки или защита на правен интерес в административни и съдебни производства;

13. Проследяване на предишни поръчки на потребителя и техния статус;

2.2. Данни за плащания за целите на:

1. Удостоверяване на постъпили плащания, направени чрез банков превод, банкова карта или PayPal;

2. Възстановяване на суми (при упражнено право на отказ от доставка или рекламации);

2.3. Данни за фактуриране:

1. Издаване на счетоводен документ (фактура) съдържаща задължителните по закон реквизити, в случай че издаването му е необходимо по закон или изрично се изисква от Поръчващия;

2.4. Данни за потребителя за целите на:

1. Предоставяне на информация за услугите и продуктите, включително информация за поръчки, получаване на сигнали и оплаквания чрез обаждане до Търговския отдел;

2. Потвърждаване на индивидуализацията чрез имейл или SMS съобщение за упражняване на правата на потребителите относно личните им данни;

3. Обработка на постъпили рекламации, жалби, сигнали и искови претенции;

4. Подобряване на обслужването;

2.5. Данни във връзка с ползването на финансиране на покупката (лизинг / потребителски кредит) за целите на:

1. Проучване на клиента от страна на кредитната институция, предоставяща финансирането за одобрение на предоставяните парични средства;

2.6. Данни за профила в Сайта за целите на:

1. Оказване на съдействие при управлението на поръчките на клиента и техническо съдействие при затруднения в работата с информацията в неговия профил;

2.7. Анонимизирани данни за целите на:

1. Статистически анализ на общия брой посещения на сайта, изпълнени доставки, приети запитвания за съдействие и оплаквания;

2. Анализ на опита на потребителите при използването на Устройствата и Приложенията за осъществяване на тяхното подобряване в отговор на потребителските очаквания;


3. Трети лица, на които предоставяме вашите лични данни:

3.1. куриерски фирми и пощенски служби, осъществяващи доставката на потвърдени поръчки чрез Сайта - "Спиди" АД, ЕИК: 131371780. Може да видите Политиката за защита, поверителност и неприкосновенност на личните данни може да видите на следния сайт: https://www.speedy.bg/bg/gdpr.

3.2. доставчици на платежни услуги за целите на осъществяване на плащане или възстановяване на суми при упражняване на право на отказ на продукт, както и за счетоводни цели, съгласно изискванията на законодателството - Първа инвестиционна банка, ЕИК: 831094393.

3.3. доставчици на финансови услуги за целите на финансиране на покупката чрез лизинг или потребителски кредит;

- Във връзка със сключването на договори за продажба на изплащане и/или на лизинг . събира от клиентите си следните типове лични данни: три имена, ЕГН, телефон, e-mail и адрес за доставка, IP адрес, които предава на лизинговата компания или банкова институция.


3.4. консултанти в различни сфери за целите на защита на легитимни интереси на "Екстрийм.БГ" ООД по поддържане и подобряване качеството на услугата, отговаряне на законовите изисквания, защита за законни права и интереси в съдебни и административни производства;

3.5. държавни органи и институции във връзка с извършвани от тях проверки в съответствие със законовите изисквания и ограничения;

3.6. свързани с "Екстрийм.БГ" ООД лица във връзка с ползване на споделен технически и човешки ресурси, преобразувания и други;

3.7. Външни сервизи за извършване на гаранционни и извънгаранционни ремонти, когато е необходимо те да се извършат от тесни специалисти или със специализирана техника, с които "Екстрийм.БГ" ООД не разполага, както и в случаите, в които производителят изисква гаранционното обслужване да се извършва от конкретен сервиз на територията на Република България;

3.8. Търговски представители и партньори на "Екстрийм.БГ" ООД в страната – физически магазини - за целите на логистиката относно предоставяне на възможност за получаване на поръчки на място в магазини на територията на страната;

3.9. Търговски партньори – онлайн платформи за пазаруване и реклама за целите на популяризиране на продуктите и услугите предлагани от "Екстрийм.БГ" ООД;

3.10. Удовлетвореност на клиента (pazaruvaj.com) - в рамките на програмата Коректен магазин на www.pazaruvaj.com за клиентите, които са достъпили уеб страницата на "Екстрийм.БГ" ООД през платформата www.pazaruvaj.com, e-mail адресът на купувача и видовете закупени стоки поименно се изпращат на Online Comparison Shopping Kft. като администратор за обработка на данните, с цел измерване нивото на удовлетвореност на клиентите. Информация за защита на личните данни може да видите на следния сайт: https://www.pazaruvaj.com/static/zashtita-na-dannite.html.

По отношение на личните данни на физически лица, които предоставяме на посочените трети лица, "Екстрийм.БГ" ООД изисква и следи те да прилагат всички необходими технически и организационни мерки за защита на предоставените им от дружеството данни, според изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета и на българското законодателство.


4. Личните данни на физически лица се обработват и съхраняват за следните срокове:

4.1. Данни, обработвани за целите на сключването и изпълнението на договора за покупка от разстояние – предвидените от българското законодателство давностни срокове за предявяването на искове;

4.2. Данни, обработвани за счетоводни цели - предвидените от българското законодателство – Закон за счетоводството и ЗДДС.

4.3. Данни, предоставени въз основа на съгласие – до оттеглянето му чрез писмено заявление, отправено до "Екстрийм.БГ" ООД на адреса на управление на дружеството или по друг изрично посочен начин допустим от закона;

След изтичане на посочените по-горе срокове, данните се изтриват и не могат да бъдат възстановени и използвани повече.

Изключение: Данните не се изтриват, но продължават да се обработват само за целите на защита на нашите законни права и интереси или в изпълнение на нашите законови задължения, в случай че към датата на изтичане на посочения срок е налице висящо съдебно, административно и досъдебно производство – до приключването му.


5. Права във връзка с личните данни на физическите лица:

5.1. Право на достъп, включително право на копие на данните в процес на обработка:

По всяко време всяко физическо лице има право да поиска информация относно личните му данни, които "Екстрийм.БГ" ООД съхранява. Искането се уважава и данните се предоставят след като лицето удостовери самоличността си по подходящ начин;

5.2. Право на коригиране на неточни лични данни:

Всяко физическо лице има право да поиска коригиране на личните му данни, ако те са неправилни, включително допълване на непълни лични данни. Това може да се направи през профила му в Сайта или като се обърне към "Екстрийм.БГ" ООД с писмено искане, след надлежно удостоверяване на неговата самоличност;

5.3. Право на изтриване („Право да бъдеш забравен“) в следните случаи:

1. При отпадане на необходимостта от обработка;

2. При оттегляне на съгласието, когато обработването е на базата на съгласие;

3. При установена незаконосъобразна обработка на данни;

4. При законово задължение за изтриване на данните;

Правото да бъдеш забравен не е абсолютно право и може да не бъде уважено при предвидените от закона случаи дори и след надлежно удостоверяване на самоличността на субекта на личните данни, в който случай той бива уведомен за това незабавно.

5.4. Физическо лице има право да поиска ограничаване на обработването, когато:

1. се оспорва верността на данните, за периода, в който трябва да се провери верността им; или

2. обработването на данните е без правно основание, но вместо да ги изтрием, то поиска тяхното ограничено обработване; или

3. съществува или е възникнала необходимост от обработка на данните за установяването, упражняването или защитата на правни претенции на лицето; или

4. е подадено възражение за обработването на данните, в очакване на проверка дали основанията на администратора са законосъобразни;

В случай на коригиране, изтриване или ограничаване на обработване, "Екстрийм.БГ" ООД съобщава за това на всеки получател – трето лице, на когото личните данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

5.5. Право на преносимост на машинно четими данни:

1. Личните данни се предоставят директно на субекта им;

2. при искане от страна на субекта и техническа възможност данните се предоставят на друг администратор по негов избор;

5.6. Право на субекта на данните да възрази срещу обработването въз основа на легитимен интерес:

1. Субекта на лични данни има право да възрази срещу обработването на неговите лични данни въз основа на легитимния интерес на Администратора. "Екстрийм.БГ" ООД няма да продължи да обработва личните му данни, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни правни основания за това, които имат предимство пред интересите и правата на субекта на данни или поради съдебни спорове и други процесуални и извънпроцесуални действия по уреждане на спорове/претенции.

5.7. Право на субекта на данни да възрази срещу директния маркетинг:

Всеки субект на лични данни има право да възрази срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг.

5.8. Право на жалба пред Комисията за защита на личните данни или пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.

Всеки субект на лични данни има право на жалба пред Комисията за защита на лични данни, ако смята че личните му данни се събират, обработват и съхраняват от „ЖАР“ ЕООД незаконосъобразно. Правото на жалба се упражнява на адрес: Бул. Цветан Лазаров, No 2, 1592 София, тел.: +359 2 915 3580; факс: +359 2 915 3525; на e-mail:kzld@cpdp.bg и чрез интернет сайт: https://www.cpdp.bg

5.9. Право на оттегляне на предоставеното съгласие.

- Оттеглянето на съгласие за директен маркетинг и реклама се извършва чрез изпращане на уведомление на посочения в съобщението за директен маркетинг и реклама адрес за отказ;

- Съгласие за достъп до Профил в сайта се оттегля чрез промяна на паролата за достъп до сайта;

При оттегляне на съгласието обработката на съответния вид лични данни за посочените цели се преустановява. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, извършвано въз основа на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

Гореописаните права се упражняват чрез писмено искане във форма, определена от "Екстрийм.БГ" ООД, която можете да получите в офиса на Администратора или по електронен път след запитване до Длъжностното лице за зашита на данните.

Отговор на Ваше запитване ще получите в законовия едномесечен срок от получаване на писменото искане.


6. Използвани методи за автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране

"Екстрийм.БГ" ООД не използва методи за автоматизирано вземане на индивидуални решения или профилиране. Автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране може да се осъществява от доставчици на финансови услуги за целите на одобрение за предоставяне на финансиране на покупката чрез лизинг или потребителски кредит. Моля за познайте се с техните политики за обработка на лични данни.


7. Промени в политиката за сигурност на данните.

Политиките на "Екстрийм.БГ" ООД за защита на личните данни на потребителите на сайта се променят с времето в зависимост от изменението на правната рамка (приложимия закон) и изменение в обстоятелствата. Когато такива промени се наложат, те се публикуват в съответната рубрика на сайта и всички потребители биват уведомени за тях. В случай че се наложи значителна промяна в начина на обработване на личните данни на потребителите, "Екстрийм.БГ" ООД ще уведомява всички засегнати лица преди промяната в политиките да влезе в сила, а където е необходимо, ще поиска и изрично съгласие от субектите на лични данни.

Декларация за поверителност

Във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета, с който се въвеждат нови правила и засилена защита на личните данни на физическите лица, Ви молим да се запознаете с настоящата декларация за поверителност.

Тази декларация за поверителност се отнася за информация, която се събира в сайта на "Екстрийм.БГ" ООД – www.xtreme.bg. Чрез използване и предоставяне на лична информация в нашия сайт, Вие се съгласявате, че можем да събираме и използваме дадената информация в съответствие с целите и условията посочени в тази политика.

"Екстрийм.БГ" ООД се занимава с продажбата на високотехнологични продукти, свързани с динамичен и екстремен начин на живот, отговарящи на високи стандарти за качество и издържливост.

Предлагаме доказани и утвърдени марки, тъй като се стремим да предложим на своите клиенти най-добрите продукти.

Мисията ни е да Ви предложим продукти, които са подходящи за Вашия активен начин на живот.

Във връзка с това компанията поддържа системи, гарантиращи висока степен на защитеност на личните данни на клиентите и контрагентите си при спазване изискванията на българското и международното законодателства.

"Екстрийм.БГ" ООД събира лични данни на описаните по-горе категории лица само доколкото това е необходимо за изпълнение на сключените с тях договори, за изпълнение на задължения, възложени на "Екстрийм.БГ" ООД със закон, за постигане целите на директния маркетинг и/или доколкото съответните субекти на данните са дали изрично съгласие за събирането и обрабработването на тези данни за други конкретни цели.

Длъжностно лице по защита на личните данни, което носи отговорността за опазване на всички събирани от "Екстрийм.БГ "ООД лични данни е Красимир Крумов. До него се отнасят всички въпроси свързани с правата на субектите на лични данни на електронна поща info@xtreme.bg.

"Екстрийм.БГ" ООД събира и обработва различни видове лични данни на физически лица в зависимост от конкретната цел, за която тези данни ще се използват.

За регистрираните посетители на уеб страницата www.xtreme.bg се събират следните типове данни, а именно – име, ЕГН, e-mail, телефон, адрес за доставка, IP адрес - които са необходими за обратна връзка с клиента, за фактуриране на закупените стоки, за приемане и обработване на рекламации, както и за анализ на пазарното поведение на клиентите и подобряване на услугите ни.

По отношение на нерегистрираните потребители на уеб страницата чрез бисквитки се събират следните типове лични данни, за което е необходимо изрично съгласие на потребителя – IP адрес, операционна система и физическа локация.

Тези лични данни са необходими на "Екстрийм.БГ "ООД във връзка с анализ на поведението на потребителите с цел подобряване на предоставяните им услуги. "Екстрийм.БГ" ООД предоставя тези данни на анализиращите инструменти на GOOGLE, ALEXA и YANDEX, след като към тях бъде приложена анонимизация до степен, до която за третото лице да бъде невъзможно да идентифицира конкретния посетител на уеб страницата, с цел оценяване на страницата www.xtreme.bg. В някои случаи личните данни не се събират поначало от Екстрийм.БГ ООД, а от конкретното трето лице, какъвто е случаят с Google и техния инструмент Google Analytics.

Във връзка със сключването на договори за продажба на изплащане и/или на лизинг "Екстрийм.БГ "ООД събира от клиентите си следните типове лични данни: три имена, ЕГН, телефон, e-mail и адрес за доставка, IP адрес, които предава на лизинговата компания или банкова институция.

В рамките на програмата Коректен магазин на www.pazaruvaj.com за клиентите, които са достъпили уеб страницата на "Екстрийм.БГ" ООД през платформата www.pazaruvaj.com, e-mail адресът на купувача и видовете закупени стоки поименно се изпращат на Online Comparison Shopping Kft. като администратор за обработка на данните, с цел измерване нивото на удовлетвореност на клиентите.

Във връзка с изпълнение на сключените договори за продажба на стоки, "Екстрийм.БГ "ООД предоставя лични данни, необходими за извършване на доставка, на спедиторa СПИДИ и/или други при желание на клиента.

Охранителните камери, намиращи се в офисите и складовите бази на "Екстрийм.БГ" ООД, запечатват образите на всички лица, намиращи се в близост и в обектите.

В зависимост от целите и правното основание, на които различните видове лични данни се събират и обработват, те се съхраняват от "Екстрийм.БГ" ООД за различни срокове. За най-кратък срок – до 30 дни, се съхраняват записите от охранителните камери въз основа на ограничение по Закона за частната охранителна дейност и Закона за защита на личните данни. Всички останали видове лични данни на клиенти на Екстрийм.БГ ООД или посетители на уеб страницата www.xtreme.bg се съхраняват за срок до 5 години във връзка със законните бизнес цели и интереси на компанията.

Всеки субект на лични данни, събирани и обработвани от "Екстрийм.БГ" ООД, може по всяко време да поиска информация за наличните в базите данни на компанията, негови лични данни, целите, за които те са събирани и срока, за който ще бъдат съхранявани. Също така всеки субект на такива лични данни може по всяко време да поиска достъп до тях, коригиране или изтриването им или ограничаване на обработването им, доколкото това не е необходимо за изпълнение на задължение на компанията по закон.

Всеки субект на лични данни по предходния параграф има право да възрази срещу обработването на личните му данни, както и има право на преносимост на същите. Възраженията се подават на място в офис на "Екстрийм.БГ" ООД и/или на e-mail:info@xtreme.bg.

Всеки субект на лични данни по предходните два параграфа има право на жалба, когато счита, че правата му по Регламента и Закона за защита на личните данни са нарушени от Екстрийм.БГ ООД до Комисията за защита на личните данни по следния начин – на адрес: Бул. Цветан Лазаров, No 2, 1592 София, Tel. +359 2 915 3580; Fax +359 2 915 3525; e-mail:kzld@cpdp.bg Website: http://www.cpdp.bg/

Личните данни, събирани и обработвани от "Екстрийм.БГ: ООД от посетителите на уеб страницата www.xtreme.bg се обработват автоматизирано с цел профилиране и настройка на същата уеб страница, така че тя да извежда най-относимите към поведението на клиента и предлагани от компанията стоки и услуги.

Всеки субект на лични данни има право да поиска изтриването на личните му данни от масивите с данни на "Екстрийм.БГ" ООД, с изключение на случаите, в които се упражнява от "Екстрийм.БГ" ООД правото на свобода на изразяването и правото на информация, данните са необходими за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на РБългария, което се прилага спрямо компанията, както и в случаите, в които данните са необходими за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Вижте политиката за Лични данни